05:57 13.06.2019

США розмістять в Польщі ескадрилью розвідувальних безпілотників MQ-9

2 хв читати
США розмістять в Польщі ескадрилью розвідувальних безпілотників MQ-9

Президент США Дональд Трамп і лідер Польщі Анджей Дуда підписали спільну декларацію про оборонну співпрацю, згідно з якою Вашингтон має намір розмістити на території Польщі ескадрилью розвідувальних безпілотників MQ-9.

"Створення ескадрильї розвідки, спостереження і рекогносцировки ВВС США MQ-9 в Польщі. Сполучені Штати мають намір обмінюватися інформацією, отриманою в результаті операцій цієї ескадрильї, в разі необхідності, на підтримку наших оборонних цілей", - йдеться в одному з пунктів декларації, яку розповсюдила прес-служба Білого дому.

Згідно з офіційним повідомленням, США також мають намір розширити свою нинішню військову присутність в Польщі, яка налічує приблизно 4,5 тис. військовослужбовців.

"Очікується, що в найближчому майбутньому ця постійна присутність збільшиться приблизно на 1000 військовослужбовців США і буде зосереджена на забезпеченні додаткових можливостей оборони і стримування в Польщі", - йдеться в документі.

Крім того, в планах Вашингтона і Варшави "створення і спільне використання" ЗС США і Польщі Центру бойової підготовки (ЦТК) в Дравсько-Поморську, а також інших місцях країни.

Польща зобов'язується створити інфраструктуру для "забезпечення присутності бойової групи бронетанкової бригади, бригади бойової авіації та батальйону підтримки бойового забезпечення".

Також передбачається будівництво військового аеродрому "з метою підготовки чи на випадок непередбачених обставин" і розгортання штабу дивізії США і підрозділів сил спеціальних операцій США "для підтримки повітряних, наземних і морських операцій".

"Ми розраховуємо на розвиток і зміцнення нашого оборонного співробітництва в майбутні роки", - випливає з декларації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА