12:48 13.06.2019

СБУ запобігла диверсії, що могла позбавити Харків і Лозову водопостачання

1 хв читати
СБУ запобігла диверсії, що могла позбавити Харків і Лозову водопостачання

Співробітники департаменту контррозвідки Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Харківській області запобігли скоєнню диверсії на об'єкті критичної інфраструктури області завербованим ФСБ Росії місцевим жителем.

"Оперативники спецслужби спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ "А" затримали жителя Харківської області після закладення і спроби приведення в дію вибухового пристрою на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал" у селищі Краснопавлівка", - повідомляє прес-центр СБ України в четвер.

У спецслужбі зазначають, що, за словами затриманого, в лютому 2019 р. його завербували співробітники ФСБ РФ у м. Бєлгороді (Росія) і він скоїв цей злочин за їхнім завданням.

"Диверсант заклав вибухівку в безпосередній близькості від ємності з хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води і в разі пошкодження відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу. Вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання в містах Харків і Лозова", - йдеться в повідомленні.

Зазначеному громадянину України оголосили підозру про вчинення злочину, передбаченого ст.113 (диверсія) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА