Події

Справу про декларування недостовірної інформації Трухановим направлено до суду - НАБУ

 До Приморського районного суду м. Одеси направлено обвинувальний акт стосовно Одеського міського голови Геннадія Труханова, якого обвинувачують у декларуванні недостовірної інформації, повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За даними слідства, мер Одеси не вніс до декларації відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою чиновник протягом 2015-2016 років був пов'язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов'язки.

Із цією особою підозрюваний перебував в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 роки, має двох спільних дітей, одна з яких народилася в 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

За інформацією НАБУ, Труханов не задекларував квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки у низці суб'єктів господарювання, відсотки за вкладами в банках. Загалом до декларації 2015 року чиновник не вніс статки на загальну суму 32,48 млн грн, до декларації 2016 року - на 18,81 млн грн. Розмір незадекларованих статків визначено на підставі експертиз, проведених у рамках досудового розслідування.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали в листопаді 2017 року. 11 березня 2019 меру Одеси повідомили про підозру. Під час досудового розслідування детективи НАБУ також встановили факти незаконного збагачення одеського міського голови на суму понад 3 млн фунтів стерлінгів. Справу за цим епізодом закрито відповідно до рішення Конституційного Суду.

3 травня 2019 р. чиновнику відкрили матеріали слідства для ознайомлення.

Труханова обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ