Події

Міжнародні слідчі представлять 19 червня нові дані про загибель "Боїнга" над Україною в 2014 році

Спільна слідча група (ССГ) має намір 19 червня оприлюднити нові дані через розслідування загибелі "Боїнга 777" в небі над Донбасом у липні 2014 року, повідомляють у п'ятницю західні ЗМІ з посиланням на заяву ССД.

"Прес-конференції передуватиме закрита зустріч, яку проведуть для тих, хто втратив (родичів у катастрофі "Боїнга" - ІФ). Їх насамперед поінформують про нові результати", - наведено ЗМІ витримки із заяви.

Водночас у ССД не стали повідомляти про те, яку нову інформацію отримали слідчі.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито у небі над Донецькою областю (над територією, не підконтрольною Україні) 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули. 13 жовтня 2015 року комісія Ради безпеки Нідерландів, яка розслідувала причини катастрофи лайнера, опублікувала доповідь, у якій зазначалося, що літак збила ракета класу "земля-повітря", випущена із ЗРК "Бук".

У 2018 році Нідерланди й Австралія заявили про визнання результатів розслідування у цій справі спільної слідчої групи (ССД): у травні 2018 року ССД поширила доповідь, у якій ідеться про те, що ракета, випущена з літака "Малайзійських авіаліній", могла бути доставлена з російської військової частини, розквартированої поблизу Курська.

Росія заперечує причетність до катастрофи авіалайнера.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ