Події

Міжнародні слідчі представлять 19 червня нові дані про загибель "Боїнга" над Донбасом у 2014 році й можуть назвати відповідальних за те, що сталося

Спільна слідча група (ССГ), яка здійснює розслідування загибелі в небі над Донбасом літака рейсу MH17 Малазійських авіаліній, може назвати відповідальних за цю трагедію, повідомив у п'ятницю нідерландський телеканал NOS.

"Очікується, що ССГ оголосить, хто нестиме відповідальність за збитий літак", - повідомляє телеканал.

Прес-конференцію, на якій, як очікується, буде представлено нові результати розслідування, заплановано на середу, 19 червня, вона відбудеться в конференц-центрі NBC у місті Нівегейні (Nieuwegein, Нідерланди).

Раніше міжнародний дослідницький колектив Bellingcat заявив, що встановив імена різних російських солдатів, які могли бути причетні до запуску ракети з комплексу "Бук".

В інтерв'ю нідерландським ЗМІ засновник Bellingcat Еліот Гіггінс (Eliot Higgins) повідомив про намір цього самого дня оприлюднити нову інформацію про MH17. Зокрема, група підготувала звіт на сто сторінок, в якому стверджується, що відстежила майже всі імена тих, хто був безпосередньо залучений до подій. Цю інформацію також було передано ССГ.

ССГ було створено в 2014 році через місяць після того, як МН17 збила ракета "Бук" у небі над Донбасом. Усі 298 пасажирів загинули. 17 червня виповниться п'ять років із дня трагедії.

Раніше ССГ дійшла висновку, що ракету "Бук", з якої збили літак, було доставлено в Україну з російської військової частини, розквартированої поблизу Курська. У зв'язку з цим Нідерланди в травні 2018 року поклали відповідальність за трагедію на Росію, яка заперечує свою причетність до катастрофи авіалайнера.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ