Події

Правоохоронці демонтували незаконний трубопровід з перекачування ПММ із РФ в Луганську область

Співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об'єднаних сил у рамках протидії контрабанді, викрили і блокували протиправне перевезення паливно-мастильних матеріалів (ПММ) з території РФ.

"Оперативники спецслужби встановили, що на ділянці державного кордону в районі одного з селищ Новопсковського району Луганської області прокладено незаконний підземний трубопровід для перекачування дизпалива", - повідомив прес-центр СБУ.

Трубопровід виходив у двір приватного домоволодіння, звідти зловмисники транспортували продукцію на територію колишнього держпідприємства, де стояли ємності для зберігання ПММ.

Для легалізації контрабандного товару правопорушники укладали фіктивні договори з підприємствами і реалізовували паливо фермерським господарствам у Луганській області.

За попередньою інформацією, до протиправної діяльності причетні засновники одного з товариств з обмеженою відповідальністю, яке займається реалізацією ПММ.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили обладнання для перекачування ПММ, цистерну ємністю 24 кубічних метри і 15 тисяч літрів дизпалива в залишку.

За попередньою оцінкою, вартість вилученого товару та обладнання становить близько півмільйона гривень.

Незаконний трубопровід демонтовано. В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального Кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття та блокування незаконних дій проводилися спільно з представниками Державної фіскальної служби.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ