Події

Нетаньяху закликав міжнародне співтовариство підтримати Трампа в стримуванні Ірану

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в неділю звернувся із закликом до міжнародного співтовариства сприяти адміністрації президента США Дональда Трампа в стримуванні Ірану.

"Всім країнам, що добиваються миру, необхідно підтримати зусилля США і президента Трампа, мета яких - зупинити небезпечну іранську агресію і гарантувати свободу навігації в міжнародних водах", - цитує слова прем'єра видання "Джерузалем пост".

Такі заяви Нетаньяху зробив під час церемонії присвоєння імені Трампа новому поселенню на Голанських висотах - на честь рішення адміністрації США визнати суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами.

"Джерузалем пост" зазначає, що Нетаньяху, який активно висловлюється проти політики Ірану, виступив з критикою на адресу Тегерана лише через чотири дні після інциденту з двома танкерами в затоці Омана. На думку багатьох спостерігачів, стверджує газета, довге мовчання Нетаньяху з цього приводу пояснюється його небажанням створити враження, нібито він якимось чином підштовхує США до конфлікту з Іраном.

13 червня два танкери в затоці Омана поблизу Ормузької протоки зазнали нападу. Постраждалі танкери належать японській та норвезькій компаніям. Усі члени екіпажів постраждалих суден були евакуйовані.

Раніше Лондон слідом за Вашингтоном поклав відповідальність за інцидент у затоці Омана на Іран. При цьому в прес-релізі МЗС Великої Британії зазначалося, що "можна майже з повною впевненістю" стверджувати, що на танкери в затоці Омана напав Корпус вартових Ісламської революції.

Іран ці обвинувачення заперечує.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ