10:50 17.06.2019

Бойовики обстрілюють мирних жителів та об'єкти цивільної інфраструктури Донбасу з метою спровокувати ЗСУ перед черговою зустріччю ТКГ у Мінську

2 хв читати
Бойовики обстрілюють мирних жителів та об'єкти цивільної інфраструктури Донбасу з метою спровокувати ЗСУ перед черговою зустріччю ТКГ у Мінську

 Незаконні збройні формування в Донбасі обстрілюють мирних жителів та об'єкти цивільної інфраструктури з метою спровокувати Збройні сили України перед черговою зустріччю Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську, повідомило командування Операції об'єднаних сил.

"19 червня в Мінську заплановано проведення чергового засідання Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. Водночас, готуючи обґрунтування для власних провокацій у рамках гібридних дій, російська окупаційна адміністрація ОРДЛО, усвідомлюючи наближення цієї важливої дати, розгорнула інформаційну кампанію, спрямовану на дискредитацію підрозділів Операції об'єднаних сил", - йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу ООС у Facebook у понеділок уранці.

Зазначено, що окупаційна адміністрація ОРДЛО і "представники російських окупаційних військ" через власні джерела масової пропаганди відкрито публікують фейкові новини про нібито підготовку українськими військами провокаційних обстрілів власних позицій та мирних населених пунктів.

У штабі також наголосили, що за останній тиждень відбулася ескалація застосування бойовиками видів озброєнь, заборонених Мінськими угодами. Зокрема, зафіксовано окремі випадки відкриття вогню з боку НЗФ із застосуванням артилерійських систем калібру 152 і 122-мм, а також мінометів калібру 120-мм і 82-мм передових позицій сил ООС. "Усі вони відображені в офіційних звітах СММ ОБСЄ та ретельно задокументовані українською стороною СЦКК", - додали українські військові.

Крім того, бойовики обстрілювали мирних жителів та об'єкти цивільної інфраструктури на всій протяжності лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях. "Особливо кричущим випадком став обстріл зі сторони окупованого Донецька із застосуванням самохідних гаубиць 2С1 населеного пункту Мар’їнка, під час якого постраждало п'ять мирних жителів", - зазначило командування.

Водночас у штабі наголосили, що попри систематичне та цинічне ігнорування бойовиками будь-яких домовленостей і їхню готовність до вчинення будь-яких дій, спрямованих на зрив засідання ТКГ, особовий склад ООС надалі виконує бойові завдання, дотримуючись взятих раніше зобов'язань у рамках Мінських домовленостей і не піддаючись на провокації з боку противника. "Водночас прямі загрози з боку російських окупаційних військ миттєво ліквідуватимуть із застосуванням засобів, що не суперечать раніше укладеним мирним угодам", - заявили військові.

"Зважаючи ситуацію, що склалася, прагнемо ще раз нагадати, що мета особового складу ООС - гарантувати безпеку та зберегти життя українців обабіч лінії розмежування, відновити територіальну цілісність та суверенітет України. Командування Операції об'єднаних сил та підпорядкований особовий склад виконуватиме цю місію, керуючись нормами українського законодавства і міжнародного гуманітарного права", - підсумували в штабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА