17:26 18.06.2019

Бойовики на Донбасі саботують пропуск людей через лінію розмежування, створюючи "поривчастий" рух

2 хв читати
Бойовики на Донбасі саботують пропуск людей через лінію розмежування, створюючи "поривчастий" рух

Незаконні збройні формування створюють перешкоди для перетину громадянами лінії розмежування сторін на Донбасі, переважно під час в’їзду з тимчасово окупованої території, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Зокрема, проросійські бойовики затягують процедури "контролю" щодо осіб і транспорту, здійснюючи їх годинами", - йдеться в оприлюдненому у вівторок удень повідомленні.

В українському прикордонному відомстві пояснили, що такі дії створюють "поривчастий" рух, коли бойовики годинами накопичують перед своїми блок-постами велику кількість людей і транспортних засобів, а потім одночасно випускають їх у "сіру зону" великими групами, що є особливо небезпечним наприкінці визначеного часу роботи дорожніх коридорів, оскільки значна кількість громадян не встигає навіть дістатися вже закритого КПВВ.

"Зокрема, чергова така провокація мала місце вчора в межах дорожнього коридору Новоазовськ-Маріуполь. Уже після закінчення роботи КПВВ "Гнутове" о 20:20 з тимчасово окупованої території України до контрольного пункту в’їзду-виїзду прибули 25 цивільних автівок, у яких до того ж їхали чотири малолітні дитини. Люди пояснили, що їх кілька годин протримали в черзі перед блок-постом збройних формувань РФ "Октябрь" і пропустили в "сіру зону" вже після закриття КПВВ", - ідеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі наголосили, що, прямуючи через лінію розмежування після закінчення режиму роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду, громадяни наражаються на небезпеку під час ночівлі в так званій сірій зоні, оскільки порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків не припиняються і щоночі здійснюються обстріли позицій ЗСУ, під які іноді потрапляють і дорожні коридори.

"Прикордонники зі складу Об’єднаних сил нагадують, що наразі діє літній режим роботи в усіх контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування, пропуск осіб і транспорту здійснюється щоденно з 6.00 до 20.00. Звертаємося до громадян із проханням не піддаватися на провокації збройних формувань РФ і не їхати через лінію розмежування після закінчення визначеного часу роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду", - закликали в українському прикордонному відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Армія РФ увечері завдала удару двома керованими авіабомбами по Бериславу - Херсонська ОВА

"Укренерго" попередило про контрольовані обмеження промспоживачів 18 квітня

Нацакадемія наук США створює фонд фінансування науки та інновацій України

Україна, донори та приватний сектор мають створити потужний механізм масштабування проєктів економічного відновлення - Пріцкер

Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Екснардепа Демчака оголошено в розшук

Від початку 2024 р. ворог обстріляв Сумську область понад чотири тисячі разів - Клименко

В Офісі президента відбулася зустріч зі швейцарською делегацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА