Події

Боєць ЗСУ загинув, ще шестеро отримали поранення на Донбасі з початку минулої доби

Один український військовослужбовець загинув, ще шестеро отримали поранення і бойові травми внаслідок обстрілів бойовиків на Донбасі з початку доби вівторка, 18 червня, і по ранок середи, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"18 червня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. З них чотири рази - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм. Противник також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї... За минулу добу троє українських захисників отримали поранення, ще двоє людей - бойові травмування", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС у соцмережі Facebook у середу вранці.

Бойовики застосували озброєння, заборонені Мінськими домовленостями.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник п’ять разів обстріляв позиції об'єднаних сил: у районі населеного пункту Авдіївки - з мінометів калібру 82 мм; околицю Красногорівки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; Верхньоторецьке - зі стрілецької зброї; поблизу селища Піски - з міномета калібру 120 мм; Водяне - зі стрілецької зброї", - зазначили в штабі ООС.

Обстрілу також піддалися населені пункти Луганське, Новолуганське, Троїцьке.

"З початку поточної доби ворог три рази обстріляв позиції об'єднаних сил: У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог здійснив три обстріли позицій українських захисників: поблизу населеного пункту Новотроїцьке - з гранатометів різних систем; у районі Лебединського - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; Мар'їнка - стрілецька зброя", - підсумували в штабі ООС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ