Події

У Львові вперше у світі проведуть підрахунок бродячих котів

У Львові вперше у світі проведуть підрахунок бродячих котів, повідомила на прес-конференції директор комунального підприємства "Лев" Оксана Кошак.

За її словами, підрахунок проведуть 26-30 червня.

"До сьогодні жоден муніципалітет, жодне місто світу не знайшло методики, завдяки якій можна було б підрахувати бродячих котів. Ми будемо першими", - цитує слова Оксани Кошак прес-служба Львівської міської ради.

За її словами, у Львові тричі проводили підрахунок бродячих собак, тому "схема роботи зрозуміла" і в співробітництві її адаптували під звички і поведінкові особливості котячих.

Співзасновник міжнародної платформи Animal-ID.info Віктор Копач розповів про розроблений мобільний додаток, який дає можливість відстежувати кількість бездомних собак.

"У Європі проблема собак практично вирішена, а от із котами проблема подекуди більша, ніж у нас. Тому ми адаптували нашу систему, щоб працювати з котами", - розповів Копач.

За його словами, система дає змогу отримувати дані не тільки про кількість котів, а й про місця їхнього скупчення. Отримавши набір таких даних, влада міста зможе вжити адекватних заходів для роботи з котами в майбутньому.

За його словами, зацікавленість методикою підрахунку котів загалом виявили вже 15 країн. Після Львова підрахунок котів проведуть у Німеччині.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ