12:03 19.06.2019

Медведчук стверджує, що домовленість про обмін заручників, зокрема Сенцова, зірвалася після вбивства ватажка "ДНР" Захарченка

3 хв читати
Медведчук стверджує, що домовленість про обмін заручників, зокрема Сенцова, зірвалася після вбивства ватажка "ДНР" Захарченка

Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук заявляє, що домовленості про обмін утримуваними особами, включаючи українського режисера Олега Сенцова, майже було досягнуто, але вона зірвалася після вбивства т. зв. глави ДНР Олександра Захарченка.

"У нас було майже досягнуто домовленості з приводу обміну, в якому фігурував, зокрема і Сенцов, проте він зірвався в зв'язку з певними подіями в Донецьку", - сказав Медведчук в інтерв'ю російській службі BBC, оприлюдненому в середу.

На уточнювальне запитання, чи має він на увазі вбивство Захарченка, політик відповів: "Так. Фактично ми майже домовилися".

Медведчук заявив, що представники колишньої української влади, які зараз перебувають у Росії і які не можуть повернутися до України (як, наприклад, екс-президент України Віктор Янукович, наближений до нього українських бізнесмен Сергій Курченко), мають нести відповідальність, "якщо в їхніх діях є склад злочину". "Якщо вони домовляться з новою владою, то все може бути. Але я вважаю, що вони мають відповідати", - додав політик.

На запитання про те, чи спілкується він з ними, Медведчук відповів негативно.

"Я зі зрадниками не спілкуюся. У мене принцип життєвий такий. Я давно вийшов з того віку, коли можу просто так прощати. Я цим людям нічого не прощаю, бо вони довели мою країну до цього - не ці, що прийшли, а вони довели. Ось це головне. І це буде в мені завжди. Янукович ніколи не був проросійським. Так думали. Він був проянуковичевським. Вони два роки брехали про "європейський вибір" для країни. Вони нахабно і цинічно брехали. Ось всі, кого ви назвали... Янукович там, Азаров (екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров - ІФ), це вони країну довели, я то знаю", - сказав голова політради партії "Опозиційної платформи - За життя".

Відповідаючи на запитання, чому тоді президент Росії Володимир Путін терпить усіх їх у своїй країні, Медведчук відповів: "Поставте запитання Володимиру Путіну".

Політик також розповів, що літає до Росії, з якою в України відсутнє авіасполучення, через територію Білорусі. "Сідаю в літак у Києві, потім сідаю в Гомелі або в Мінську, а потім звідти лечу до Москви або Санкт-Петербурга... Дивіться, який маразм: поїздом я можу сісти ввечері і вранці приїхати до Москви, напряму. А літаком я маю летіти через Гомель, а напряму заборонено. Вони думали, що це ускладнить мені... напевно, ускладнили - я літав за годину десять, тепер літаю за дві", - сказав він.

Медведчук зазначив, що і раніше літав законно, оскільки "було заборонено регулярні рейси, а нерегулярні дозволялися, якщо при цьому давали дозвіл дві сторони". "Мені давала дозвіл Росія, і, звісно, Україна не могла відмовити. Не було жодних спеціальних дозволів, хоча спекулювали на цьому кілька років", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА