Події

Інформація від РФ про "Бук", який збив рейс МН17, та ракету недостатня і не задовольняє потреб слідства - представник ССГ

 Надана Російською Федерацією інформація про установку "Бук", що збила рейс МН17, та ракету недостатня для слідства, зазначає голова центрального департаменту розслідування злочинів Національної поліції Нідерландів, представник Спільної слідчої групи (ССГ) Вільберт Пауліссен.

"Ми отримали цю інформацію від Російської Федерації про ракету, про документацію на неї. Ми бачили радарні дані, вивчили їх. Ми робили це все у рамках нашого голландського розслідування, у нас відбувалося власне розслідування. Ця інформація, яку ми отримали з Російської Федерації, не була достатньою, щоб можна було робити висновки про те, звідки ця пускова установка, що це за установка", - сказав він на прес-конференції в середу в Утрехті.

При цьому Пауліссен зазначив, що "брак доказів не є доказом їх відсутності".

"Ми маємо інформацію, що відбувся пуск (ракети - ІФ), результати пуску. Наші експерти з цим працюють. Ми абсолютно покладаємося на наших експертів. Їхні висновки буде озвучено у звіті, який отримає суддя під час процесу", - зазначив він.

У свою чергу головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке наголосив, що слідство досі не має відповідей на всі питання.

"Ми, як і раніше, чекаємо на відповідь, де саме це озброєння, яке було зняте на відео, чи дійсно воно було з Російської Федерації і де саме воно перебувало 17 липня 2014 року. Вже рік ми ставимо це питання, і Російська Федерація на нього не відповідає", - наголосив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ