19:41 19.06.2019

Клімкін вітає рішення суду про незаконність дострокового розірвання контракту НСТУ з Аласанією

2 хв читати

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вітає рішення Шевченківського районного суду Києва, що визнав незаконним і постановив скасувати рішення наглядової ради ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НСТУ) про дострокове розірвання контракту з головою його правління Зурабом Аласанією.

"Я загалом досить акуратно ставлюся до рішень українських судів і з обережністю оцінюю успіхи судової реформи, але рішення про скасування звільнення Зураба Аласанії мені відверто подобається. Може, українське судочинство таки працює", - написав Клімкін у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у середу.

Раніше в середу Аласанія заявив, що суд визнав незаконним і постановив скасувати рішення наглядової ради НСТУ про дострокове розірвання з ним контракту.

В. о. голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа, у свою чергу, повідомила: "Суд задовольнив рішення Зураба Аласанії частково: рішення наглядової ради про дострокове припинення контракту скасувати. Позови до членів наглядової ради Тетяни Лебедєвої та Світлані Остапи відхилені".

Наглядова рада НСТУ 31 січня 2019 року дев’ятьма голосами з 12 підтримала розірвання контракту з Аласанією. 1 лютого профспілка НСТУ повідомила про факти зловживань з його боку.

12 лютого наглядова рада НСТУ вирішила відкласти рішення про розірвання контракту до 6 травня. За словами Світлани Остапи, таке рішення було ухвалено з тим, щоб звільнення Аласанії не зв'язували з президентськими виборами в Україні.

7 травня Аласанія повідомив, що пішов у тривалу відпустку і чекає на рішення суду щодо свого звільнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА