Події

Джонсон і Гант стали фіналістами боротьби за посаду лідера британських консерваторів

Екс-глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон і глава МЗС Великої Британії Джеремі Гант продовжать боротьбу за керівництво Консервативною партією Великої Британії, оголосили в четвер у парламенті країни.

За підсумками п'ятого туру голосування депутатів-консерваторів Джонсон укотре зміцнив своє лідерство в перегонах, набравши 160 голосів.

Гант отримав 77 голосів. Третій учасник змагання, міністр навколишнього середовища Майкл Гоув набрав 75 голосів і вибув із подальшої боротьби.

На п'ятому етапі виборів проголосували всі 313 консерваторів у Палаті громад, один із бюлетенів був зіпсований.

Останнім етапом голосування має стати голосування поштою, в якому візьмуть участь 160 тис. членів Консервативної партії Великої Британії. Фінальна передвиборна кампанія кандидатів розпочнеться 22 червня і завершиться 17 липня в Лондоні. У період з 6 по 8 липня члени Консервативної партії отримають поштою свої бюлетені й повинні будуть здати їх до 21 липня.

Очікується, що результати голосування стануть відомі на тижні, що розпочинається 22 липня.

Спочатку за посаду лідера консерваторів, і, відповідно, прем'єр-міністра Великої Британії боролися десятеро кандидатів. Серед них був міністр міжнародного розвитку Рорі Стюарт, колишній міністр Великої Британії з Brexit Домінік Рааб і глава МВС Великої Британії Саджид Джавід.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про рішення відмовитися від керівництва Консервативною партією через складнощі з Brexit. Так, британський парламент багаторазово відкидав узгоджену з Брюсселем угоду щодо Brexit, унаслідок чого вихід Великої Британії з ЄС довелося перенести на 31 жовтня 2019 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ