Події

Українська ІТ-індустрія планує за 4-5 років вивести дохід на рівень $10 млрд на рік, - засновник SoftServe

Українська ІТ-індустрія за найближчі 4-5 років планує збільшити дохід більше ніж удвічі - до $10 млрд на рік, заявив співзасновник і член Ради директорів львівської IT-компанії SoftServe Тарас Кицмей під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з бізнесом у Києві в четвер.

"Індустрія інформаційних технологій - досить нова на економічній карті України. Але я хотів би зазначити, що саме ця індустрія дає Україні ... Насамперед, це експортні надходження - $4,5 млрд. Це її підтримка національної валюти. Це й наші стратегічні плани досягти $10 млрд річного доходу через чотири-п'ять років", - сказав він.

За словами Кицмея, ІТ-індустрія створює в Україні сотні тисяч високооплачуваних робочих місць, а проведені дослідження свідчать, що на одне створене робоче місце в ІТ на ринку створюються ще 3,5 робочого місця в суміжних індустріях.

Засновник SoftServe заявив, що в українській ІТ-індустрії сьогодні працюють понад 4 тис. компаній і більше ніж 150 тис. ІТ-інженерів, при цьому Україна посідає перше місце за ІТ-аутсорсингом у Європі та четверте - у світі.

Він також наголосив, що 18 компаній, які працюють в Україні у сфері аутсорсингу інформаційних технологій, належать до 100 найбільших світових компаній.

Тарас Кицмей також озвучив очікування ІТ-індустрії від взаємодії з новою владою.

"Бізнесу необхідна прогнозованість і регуляторна стабільність. Нам потрібно будувати синергію між владою, освітою, бізнесом", - заявив він.

Засновник SoftServe також нагадав про необхідність підтримки законопроекту "маски-шоу стоп", спрямованого на скорочення тиску на бізнес з боку правоохоронних органів, наполіг на необхідності внесення змін до КЗпП у частині дозволу співпраці з фахівцями за сучасними моделями найму.

Крім того, він заявив, що українська система освіти потребує значної трансформації з орієнтацією на потреби ринку, а також висловився за надання фінансової автономії ВНЗ і створення для них наглядових рад.

SoftServe спеціалізується на виробництві програмного забезпечення, наданні послуг із розробки, контролю якості та підтримки інформаційних систем і бізнес-рішень. Компанія налічує понад 5 тис. співробітників. Штаб-квартири компанії розташовані у Львові та Остіні (США). SoftServe має центри розробки в таких українських містах, як Львів, Київ, Харків, Дніпро, Рівне, Івано-Франківськ, Чернівці, а також у Софії (Болгарія), Вроцлаві, Познані, Білостоку, Глівіце (Польща). Бізнес-представництва розташовані у США, Великій Британії, Німеччині, Нідерландах і РФ.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ