Події

НАЗК виявило у нардепа Шуфрича незадекларованих активів на понад 27 млн грн

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) під час перевірки декларацій за 2016 і 2017 роки народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Нестора Шуфрича виявило ознаки декларування недостовірної інформації на понад 27 млн грн.

Як повідомляється в п'ятницю на сайті НАЗК, народний депутат у декларації за 2016 рік не вказав вартість низки своїх об'єктів нерухомості: двох земельних ділянок, двох житлових будинків і шести квартир. Відомості про ще одну ділянку депутата відсутні в деклараціях взагалі.

"Подаючи декларацію за 2017 рік, депутат уже вказав інформацію про вартість квартир. Зате вартість двох орендованих цього року автомобілів не вказав, хоча вона була присутня в договорах оренди, а отже, відома депутату", - повідомляє НАЗК.

За інформацією нацагентства, загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації депутата за 2016 рік становить понад 14 млн грн, а за 2017-й - понад 13 млн грн.

"Відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлено статтею 366-1 Кримінального кодексу України", - нагадали в НАЗК.

Нацагентство поінформувало про виявлені правопорушення Національне антикорупційне бюро, направивши обґрунтовані висновки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ