13:16 24.06.2019

Апеляційний суд розблокував конкурс на посаду голови Державної митної служби

2 хв читати
Апеляційний суд розблокував конкурс на посаду голови Державної митної служби

Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Кабінету Міністрів і постановив відновити дію розпорядження про проведення конкурсу на посаду голови Державної митної служби (ДМС), повідомило Міністерство фінансів у понеділок.

"Перешкоди для продовження відбору кандидата на посаду голови Державної митної служби усунуто. Наступний крок - НАДС (Національне агентство з питань державної служби) має зібратися і ухвалити рішення про подальший перебіг процедури", - зазначив Мінфін у своєму релізі в понеділок.

Відомство уточнило, що підставою для скасування прийнятого 17 квітня рішення Окружного адміністративного суду (ОАС) Києва про призупинення конкурсу стала недоведеність позивачами наявності підстав для його призупинення.

Мінфін нагадав, що до третього, завершального етапу конкурсу на посаду керівника ДМС пройшло три кандидати: проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов та керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки", експерт Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Андрій Саварець.

"За результатами останнього етапу відбору конкурсна комісія визначить кандидата, якого рекомендуватиме уряду для призначення на посаду керівника ДМС", - зазначено в релізі.

Мінфін уточнює, що результати конкурсу мають бути опубліковані не пізніше ніж через 45 календарних днів з дня отримання інформації про проведення конкурсу, а до моменту його припинення судом пройшло 28 днів.

Як повідомлялося, уряд 18 грудня ухвалив рішення про поділ Державної фіскальної служби на два окремих органи - митну і податкову служби, а 6 березня 2019 р. затвердив відповідні положення про ці державні органи.

Кабмін 20 березня оголосив конкурс на посади голів податкової та митної служб. Після рішення ОАС Києва від 17 квітня НАДС 23 квітня призупинило конкурс, проте всі результати попередніх етапів відбору, зокрема визначення фіналістів, залишилися чинними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА