08:47 26.06.2019

П'ятеро українських військових поранено, ще двох травмовано внаслідок обстрілів бойовиків на Донбасі у вівторок - штаб ООС

3 хв читати

За минулу добу бойовики на Донбасі 32 рази порушили режим припинення вогню і обстрілювали українські позиції, внаслідок чого п'ятеро українських військовослужбовців отримали поранення і ще двоє - бойові травми, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

"Збройні формування Російської Федерації 32 рази порушили режим припинення вогню. З них п'ять разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм. Противник відкривав вогонь по наших захисниках із гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї... за минулу добу п'ять українських військовослужбовців отримали поранення, ще двоє - бойові травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь із озброєння, яке не суперечить Мінським домовленостям", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру в Facebook у середу вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 19 разів обстріляли позиції ООС: тричі поблизу Лебединського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; чотири рази район Авдіївки - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі околиці Мар'їнки - з мінометів калібру 120 мм і автоматичних гранатометів; два рази околиці Опитного - з мінометів калібру120 і 82 мм, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів; двічі поблизу Водяного - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі район Новотроїцького - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; околиці Невельського - з великокаліберного кулемета; біля Талаківки - зі стрілецької зброї; поблизу Широкиного - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; неподалік Богданівки - з великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських військовослужбовців були обстріляні 13 разів: район Шуми - з гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета; тричі околиці Південного - з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; чотири рази поблизу Кримського - з міномета калібру 120 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; три рази в районі Новолуганського - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; околиці Травневого - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї; поблизу Зайцевого - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

За даними української розвідки 25 червня двоє бойовиків отримали поранення.

"З початку поточної доби ворог дев'ять разів обстріляв позиції Об'єднаних сил", - відзначили в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили вісім обстрілів позицій ООС: двічі поблизу Широкиного - зі стрілецької зброї; околицю Старогнатівки - з гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета; район Кам'янки - з мінометів калібру 120 і 82 мм; неподалік Богданівки - з гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета; околицю Павлопілля - з міномета калібру 120 мм; поблизу Водяного - зі стрілецької зброї; район Новоселівки Другої - з мінометів калібру 82 мм.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських військових були обстріляні один раз: неподалік Луганського - з гранатометів різних систем.

"Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умови перемир'я", - підсумували в штабі ООС.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА