10:06 26.06.2019

Кличко пообіцяв оскаржити рішення про скасування перейменування проспектів Бандери і Шухевича в Києві

2 хв читати
Кличко пообіцяв оскаржити рішення про скасування перейменування проспектів Бандери і Шухевича в Києві

На рішення Окружного адміністративного суду Києва, який скасував рішення Київської міської ради про перейменування Московського проспекту на честь Степана Бандери та проспекту генерала Ватутіна на честь Романа Шухевича, буде подано апеляцію, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Реваншу не буде! По-перше: ми готуємо апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва, який скасував рішення Київради про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери і Романа Шухевича. Йдеться про зміну в рамках декомунізації старих назв проспектів Московського та Ватутіна", - написав Кличко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Мер української столиці також анонсував повторне ухвалення Київрадою відповідних рішень про перейменування цих двох проспектів. "По-друге, на наступній сесії Київради ми, за процедурою, ще раз ухвалимо рішення про відповідне перейменування радянських проспектів", - додав Кличко.

Як повідомлялося, днем раніше Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту і проспекту Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича відповідно.

Директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розповів, що повний текст із мотивацією рішення суд оприлюднить через п'ять днів. "Отримаємо повний текст, будемо подавати апеляцію", - сказав він.

7 липня 2016 р. Київська міська рада перейменувала Московський проспект на проспект ім. Степана Бандери. За це рішення проголосувало 87 із 97 присутніх на засіданні депутатів столичної міськради, проти не висловився ніхто.

Того самого дня на сайті Київради було зареєстровано електронну петицію "не допустити перейменування Московського проспекту у проспект імені Степана Бандери і присвоїти йому нейтральну назву", пізніше петиція набрала необхідні для розгляду владою міста 10 тис. голосів. Влада Києва відхилили цю петицію в зв'язку із фальсифікацією голосування.

1 червня 2017 року Київська міська рада проголосувала за перейменування проспекту генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича ("за" - 69 депутатів із 120). Окружний адмінсуд Києва 12 червня того самого року заборонив Київраді підписувати і публікувати рішення про перейменування проспекту, а Апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Окружного адмінсуду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА