Події

Кличко вирішив звільнити керівників департаменту будівництва, "Київзеленбуду" та КП "Центр розвитку міського середовища"

Міський голова Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко анонсував звільнення керівників департаменту будівництва житлового забезпечення, комунального об'єднання "Київзеленбуд" і комунального підприємства "Центр розвитку міського середовища".

"Сьогодні звільняю відразу трьох столичних чиновників, у роботі яких, за результатами перевірок та аудитів, виявлено значні порушення. А саме: директора департаменту будівництва та житлового забезпечення Костянтина Федотова, директора комунального об'єднання "Київзеленбуд" Наталію Бєлоусову та директора комунального підприємства "Центр розвитку міського середовища" Станіслава Дьоміна", - написав Кличко на своїй сторінці у Facebook у середу.

За його словами, претензії до "Київзеленбуду" стосуються системних порушень у будівництві та відновленні парків і скверів, зокрема парків "Наталка", "Сирецький", "Перемога", парку Партизанської слави.

До КП "Центр розвитку міського середовища" є питання щодо парку Кіото, проблеми нездійснення заявлених робіт у деяких парках і скверах столиці.

У роботі департаменту будівництва виявлено також системні порушення, які призвели, зокрема, до виникнення конфліктних ситуацій навколо низки будівництв у Києві.

"За останні півтора року департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту перевірив понад 100 структурних підрозділів та комунальних підприємств столиці. Виявили порушень на загальну суму майже півтора мільярда гривень. Крім фінансових порушень, виявили і факти неефективності управлінських рішень або недбалого ставлення керівників до своїх професійних обов'язків. Також матеріали про порушення зібрали і щодо комунальних підприємств "Київміськсвітло", "Плесо", "Інформатика", Печерської райдержадміністрації", - навів приклади порушень мер.

Кличко доручив підготувати матеріали перевірок, які буде направлено до правоохоронних органів для відповідного реагування. "Очікую від правоохоронців максимального сприяння й оперативної реакції на матеріали, які ми передаємо. (...) Департамент фінансового контролю та аудиту продовжує перевірки", - зазначив він.

За словами мера, всі матеріали перевірок є у відкритому доступі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ