08:38 27.06.2019

Семеро українських військових поранено внаслідок обстрілу бойовиками позицій ЗСУ на Донбасі - штаб ООС

3 хв читати

За минулу добу бойовики на Донбасі 39 разів порушили режим припинення вогню і обстрілювали українські позиції, внаслідок чого четверо українських військовослужбовців отримали поранення і ще троє - бойові травми, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

"26 червня збройні формування Російської Федерації 39 разів порушили режим припинення вогню. З них 13 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм... За минулу добу четверо українських військовослужбовців отримали поранення, ще троє - бойові травми", - повідомляється в зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру у Facebook у четвер вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 24 рази обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу Старогнатівки - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, чотири рази в районі н.п. Широкине - зі стрілецької зброї, поряд із Кам'янкою - з мінометів калібру 120 і 82 мм, околиці Богданівки - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, три рази неподалік Павлополя - з артилерійських систем калібру 122 мм, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї, двічі в районі н.п. Новоселівки Другої - з міномета калібру 82 мм, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів, два рази поруч з Авдіївкою - з мінометів калібру 120 мм, два рази неподалік Пісок - із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, околиці Красногорівки - з автоматичних гранатометів, двічі поруч із Мар'їнкою - з мінометів калібру 82 мм і автоматичних гранатометів, неподалік Опитного - з 120 мм міномета, три рази в районі н.п. Водяне - з гранатометів різних систем, поблизу Талаківки - зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників було обстріляно 15 разів. Зокрема чотири рази в районі населеного пункту Луганське - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, двічі околицю Кримського - з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, тричі поблизу Зайцевого - з міномета калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, неподалік Майорського - з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, околицю Новолуганського - із міномету калібру 82 мм, поруч із Гладосовим - із великокаліберного кулемета, в районі н.п. Південне - з міномета 82 мм, автоматичного гранатомета і великокаліберного кулемета, околиці Катеринівки - з автоматичних гранатометів, околиці Травневого - зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета.

За даними української розвідки, 25 червня двоє бойовиків знищено.

"З початку поточної доби ворог 10 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил". - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики двічі обстріляли позиції українських захисників поблизу н.п. Опитне - із озброєння БМП, околиці Старогнатівки - з артилерійських систем калібру 152 мм.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників було обстріляно вісім разів. Зокрема, неподалік н.п. Хутір Вільний - з мінометів калібру 82 мм, поблизу Золотого-4 - із гранатометів різних систем, тричі околиці Новгородського - з мінометів калібру 120 мм, станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, в районі н.п. Луганське - з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, околиці Оріхового - з озброєння БМП, станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, поблизу Новолуганського - з мінометів калібру 120 мм і озброєння БМП.

"Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню". - підсумували в штабі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА