Події

Суд у Києві скасував розшук Гужви

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про припинення міжнародного і національного розшуку головного редактора інтернет-видання "Страна.UA" Ігоря Гужви, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Генпрокуратури України.

"Рішенням суду розшук Гужви припинено", - сказали агентству в прес-службі, зазначивши, що це рішення пов'язане із встановленням його місцезнаходження і отриманням політичного притулку в Австрії.

Як повідомлялося, 22 червня 2017 року Гужву затримали у Києві за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах).

Як повідомив тоді генпрокурор України Юрій Луценко, Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на чинного політика. 23 червня народний депутат із фракції Радикальної партії Дмитро Лінько підтвердив, що Гужва вимагав у нього гроші.

Гужву заарештували на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн. Незабаром заставу було внесено, він залишив СІЗО. У редакції видання періодично проводили обшуки. 31 січня 2018 року Гужва повідомив, що виїхав до Відня (Австрія) і попросив у австрійської влади політичного притулку, мотивуючи свої дії можливим тиском на нього з боку судової системи.

2 лютого Луценко повідомив, що Генпрокуратура України має намір оголосити в міжнародний і національний розшук Гужву. 6 лютого 2018 року Гужва повідомив, що український суд ухвалив рішення про його затримання і примусове доправлення на судове засідання. 12 лютого "5 канал" повідомив, що Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення оголосити Гужву в розшук, оскільки журналіст не з'явився на засідання суду.

1 жовтня 2018 р. Гужва заявив, що австрійська влада надала йому політичний притулок.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ