Події

Уряд відсторонив голову Держрезерву до закінчення дисциплінарного провадження

Кабінет Міністрів України усунув голову Державного агентства резерву (Держрезерв) Вадима Мосійчука від виконання посадових обов'язків до закінчення дисциплінарного провадження.

Про це Мосійчук повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Відповідне розпорядження вчора кулуарно і без обговорення прийнято на засіданні уряду. Сьогодні на сайті тільки суха інформація. Жодного аргументу і можливості пояснити перед засіданням уряду ситуацію. Третя спроба усунути мене від виконання обов'язків за майже чотири роки мого перебування на посаді. Цього разу для пана першого віце-прем'єр-міністра - вдала ", - написав голова Держрезерву.

Він додав, що має намір відстоювати "свою честь і гідність" у суді.

Як повідомлялося, в жовтні-2018 у голови Держрезерву провели обшуки і вручили йому підозри. Мосійчук визнав обшуки політичним тиском і пов'язав їх зі спробою ініціаторів отримати контроль над Держрезервом напередодні виборів для корупційних схем.

Уряд України наприкінці листопада 2016 року за ініціативою Степана Кубіва виніс попередження голові Держрезерву, а у 2018 році Кубів домігся відкриття дисциплінарного провадження стосовно Мосійчука Комісією з питань вищого корпусу державної служби.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ