Події

Добкіна викликають на допит 25 липня як свідка у справі про замах на Януковича

Народний депутат України Михайло Добкін викликається на допит, як свідок, 25 липня в управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури в Києві.

"Вам необхідно з'явитися 25 липня 2019 об 11:00 в управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ... для допиту в якості свідка в кримінальному провадженні №42015000000001067", - йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті Генпрокуратури у вівторок.

Як випливає з судових рішень, опублікованих в Єдиному держреєстрі судових рішень, кримінальне провадження з таким номером було розпочато Генпрокуратурою 29 травня 2015 року на виконання постанови Печерського районного суду м.Києва від 17 березня 2015 року "за фактом вчинення невстановленими особами із застосуванням вогнепальної зброї умисних дій, спрямованих на вчинення умисного вбивства колишнього Президента України" Віктора Януковича 21-22 лютого 2014 року. Кримінальне провадження було відкрито за ч.1 ст.15 п.12 ч.2 ст.115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

Як відомо, під час перебування Віктора Януковича президентом України Добкін очолював Харківську область. 22 лютого 2014 року в Харкові пройшов з'їзд депутатів усіх рівнів південного сходу України, в якому, як очікувалося, повинен був взяти участь Янукович. Але він на з'їзд не приїхав. Пізніше Добкін заявляв, що відмовив Януковича від участі в з'їзді.

"Його приїзд до Харкова був несподіваний. Він подзвонив, сказав, що їде. Навіть передова група, яка забезпечує приїзд президента, не встигала приїхати до Харкова. І розглядалася його можливість брати участь в цьому з'їзді, але я наполіг на тому, що у нього немає необхідності там брати участь, він - президент всієї країни, а не південного сходу, Криму і Севастополя. Тому це може бути неправильно трактовано людьми", - сказав Добкін в ефірі телеканалу "112.Украіна" в березні 2014 року.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ