21:00 16.07.2019

У Франції прийнятий закон про реставрацію згорілого Нотр-Даму

2 хв читати
У Франції прийнятий закон про реставрацію згорілого Нотр-Даму

Національні збори (нижня палата парламенту Франції) схвалили у вівторок законопроект, щодо реставрації постраждалого під час пожежі Собору Паризької богоматері, повідомляють місцеві ЗМІ.

За словами міністра культури Франції Франка Р'єстера, мета цього документа полягає в тому, щоб "відновити Нотр-Дам так, щоб це відповідало тому місцю, яке собор займає в серцях французького народу і всього світу".

Законопроект передбачає організацію і координування реставраційних робіт. Зокрема, в ньому йдеться про механізми контролю використання пожертв, зроблених фізичними та юридичними особами, для відновлення собору.

Французькі ЗМІ зазначають, що прийняття цього законопроекту може допомогти реалізувати реставрацію собору протягом п'яти років - термін, за який президент Франції Емманюель Макрон обіцяв відновити Нотр-Дам.

Сильна пожежа сталася в Соборі Паризької Богоматері 15 квітня. Пожежа почалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору в зв'язку з реставрацією. Собору завдано значної шкоди: обрушилися шпиль будівлі і дах.

Президент Франції Емманюель Макрон раніше заявив, що Нотр-Дам необхідно відновити за п'ять років. Багато експертів сумніваються в тому, що це можливо, вважаючи, що роботи займуть куди більше часу.

Собор Паризької Богоматері знаходиться в самому центрі Парижа і є символом французької столиці, а також одним з найвідоміших пам'ятників в Європі. Він зводився з ініціативи паризького єпископа Моріса де Сюллі в період з 1163 до 1345 року.

Щорічно собор відвідують 14 млн людей. Окрім того, Собор Паризької Богоматері фігурує в низці художніх творів - насамперед, в однойменному романі Віктора Гюго.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА