07:30 17.07.2019

Сенат США прийняв резолюцію, присвячену п'ятим роковинам Революції Гідності і пам'яті Героїв Небесної Сотні

2 хв читати
Сенат США прийняв резолюцію, присвячену п'ятим роковинам Революції Гідності і пам'яті Героїв Небесної Сотні

Сенат США одноголосно прийняв резолюцію, присвячену п'ятим роковинам Революції Гідності і пам'яті Героїв Небесної Сотні, повідомили в посольстві України в США.

"У резолюції, авторами якої виступили понад два десятки сенаторів від Республіканської та Демократичної партій, зокрема, зазначається, що Сенат США: вітає прогрес, досягнутий українською владою в утвердженні верховенства права, наближення країни до євроатлантичних норм і стандартів, посилення боєготовності Збройних сил України і їх сумісності з критеріями НАТО", - сказано в повідомленні на сторінці посольства в Фейсбук у середу вранці.

Серед іншого в резолюції наголошується, що Вашингтон вітає успішне проведення вільних і справедливих виборів президента України і інавгурації Володимира Зеленського на посаду глави держави, а також "очікує проведення мирних, вільних і справедливих парламентських виборів".

Підкреслюється, що Вашингтон підтверджує незмінну прихильність уряду США "підтримки зусиль української влади у відновленні територіальної цілісності держави, а також надання додаткових летальних і нелетальних видів безпеки допомоги для зміцнення обороноздатності України на землі, в морі та повітрі". Також підтверджується невизнання "незаконних спроб РФ анексувати Крим".

США вітає створення автокефальної Православної церкви України як "важливої віхи в побудові Україні власного майбутнього, вільного від російського впливу".

Також засуджується триваюча агресія РФ проти України і, зокрема, "напад на кораблі ВМС нашої держави в Керченській протоці як зухвале порушення міжнародного права і двосторонніх українсько-російських домовленостей", а також Білий дім закликає Кремль негайно звільнити членів екіпажу захоплених суден як таких , які підпадають під дію Женевських конвенцій 1949 року.

У Вашингтоні запевнили, що висловлюють підтримку всім українським політичним в'язням, що містяться в РФ і підконтрольних їй територіях на основі сфабрикованих обвинувачень. США закликає союзників і партнерів зберігати жорсткий режим санкцій проти РФ щодо виконання нею своїх міжнародних зобов'язань, зокрема за Будапештським меморандумом і Мінськими домовленостями.

Крім того, Вашингтон називає газопровід "Північний потік - 2" значною загрозою безпеки Європи, спрямованої на підрив економічної стабільності України і посилення її уразливості "перед подальшими російськими військовими інтервенціями", вважає, що "зміцнення демократії в Україні протягом останніх п'яти років, яскравим прикладом чого стали нещодавні президентські вибори і мирний перехід влади, повинно служити позитивним прикладом для інших країн з пострадянського простору".

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА