07:30 17.07.2019

Сенат США прийняв резолюцію, присвячену п'ятим роковинам Революції Гідності і пам'яті Героїв Небесної Сотні

2 хв читати
Сенат США прийняв резолюцію, присвячену п'ятим роковинам Революції Гідності і пам'яті Героїв Небесної Сотні

Сенат США одноголосно прийняв резолюцію, присвячену п'ятим роковинам Революції Гідності і пам'яті Героїв Небесної Сотні, повідомили в посольстві України в США.

"У резолюції, авторами якої виступили понад два десятки сенаторів від Республіканської та Демократичної партій, зокрема, зазначається, що Сенат США: вітає прогрес, досягнутий українською владою в утвердженні верховенства права, наближення країни до євроатлантичних норм і стандартів, посилення боєготовності Збройних сил України і їх сумісності з критеріями НАТО", - сказано в повідомленні на сторінці посольства в Фейсбук у середу вранці.

Серед іншого в резолюції наголошується, що Вашингтон вітає успішне проведення вільних і справедливих виборів президента України і інавгурації Володимира Зеленського на посаду глави держави, а також "очікує проведення мирних, вільних і справедливих парламентських виборів".

Підкреслюється, що Вашингтон підтверджує незмінну прихильність уряду США "підтримки зусиль української влади у відновленні територіальної цілісності держави, а також надання додаткових летальних і нелетальних видів безпеки допомоги для зміцнення обороноздатності України на землі, в морі та повітрі". Також підтверджується невизнання "незаконних спроб РФ анексувати Крим".

США вітає створення автокефальної Православної церкви України як "важливої віхи в побудові Україні власного майбутнього, вільного від російського впливу".

Також засуджується триваюча агресія РФ проти України і, зокрема, "напад на кораблі ВМС нашої держави в Керченській протоці як зухвале порушення міжнародного права і двосторонніх українсько-російських домовленостей", а також Білий дім закликає Кремль негайно звільнити членів екіпажу захоплених суден як таких , які підпадають під дію Женевських конвенцій 1949 року.

У Вашингтоні запевнили, що висловлюють підтримку всім українським політичним в'язням, що містяться в РФ і підконтрольних їй територіях на основі сфабрикованих обвинувачень. США закликає союзників і партнерів зберігати жорсткий режим санкцій проти РФ щодо виконання нею своїх міжнародних зобов'язань, зокрема за Будапештським меморандумом і Мінськими домовленостями.

Крім того, Вашингтон називає газопровід "Північний потік - 2" значною загрозою безпеки Європи, спрямованої на підрив економічної стабільності України і посилення її уразливості "перед подальшими російськими військовими інтервенціями", вважає, що "зміцнення демократії в Україні протягом останніх п'яти років, яскравим прикладом чого стали нещодавні президентські вибори і мирний перехід влади, повинно служити позитивним прикладом для інших країн з пострадянського простору".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА