Події

У Гладковського спростовують інформацію про його виклик на допит 17 липня

Президент корпорації "Богдан", екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський розцінює як політичне замовлення інформацію в ЗМІ про виклик його на допит до НАБУ на 17 липня, на який він нібито не з'явився, і уточнює, що його запросили до слідчого на 19 липня для надання свідчень як свідка.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар корпорації Сергій Красуля з посиланням на офіційну повістку слідчого, Гладковського запрошено для участі як свідка в слідчому експерименті в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 26 лютого 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Він назвав "політичним замовленням" інформацію ЗМІ про нібито виклик на допит Гладковського 17 липня в рамках розслідування кримінального провадження за фактами корупції в держконцерні "Укроборонпром".

У зв'язку з цим Красуля уточнив: наразі правоохоронні органи не відкрили жодної кримінальної справи стосовно Гладковського.

"Ми закликаємо ЗМІ перевіряти достовірність інформації перед оприлюдненням", - зазначив він.

Раніше в середу з посиланням на джерело було озвучено інформацію про те, що Гладковського викликали на допит до НАБУ на 17 липня в рамках розслідування кримінального провадження про корупцію в держконцерні "Укроборонпром". Деякі ЗМІ повідомили, що Гладковський на допит не з'явився.

Першого заступника секретаря РНБО Гладковського, котрий очолював із серпня 2014 року по березень 2018 року міжвідомчу комісію з питань ОПК при РНБО, а також із червня того самого року й по березень 2019 року міжвідомчу комісію з питань ВТС та експортного контролю, було звільнено указом президента 4 березня з метою забезпечення об'єктивного розслідування резонансної інформації проекту "Наші гроші" Bihus Info про корупцію в оборонному секторі.

"Наші гроші" в рамках чотирисерійного серіалу з 25 лютого по 11 березня оприлюднили інформацію про корупційну схему закупівель бронетанкововими підприємствами "Укроборонпрому" в рамках програми імпортозаміщення в 2015-2017 рр. контрабандних комплектуючих з РФ через фіктивні фірми-прокладки, зокрема ТОВ "Оптимумспецдеталь". Серед центральних фігурантів схеми в телепроекті був названий старший син екс-заступника секретаря РНБО Гладковського Ігор, глава держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також президент Петро Порошенко.

В "Укроборонпромі" раніше уточнювали, що автори телепроекту маніпулятивно використовували закриту інформацію порушених правоохоронцями у 2015-2016 рр. кримінальних проваджень щодо діяльності "Оптимумспецдеталі" та пов'язали черговий медійний скандал навколо держконцерну з новою інформаційною диверсією проти України.

Гладковський-молодший 4 березня подав позов до суду до журналістів-розслідувачів про захист честі, гідності та ділової репутації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ