Події

Климпуш-Цинцадзе назвала візит Сіярто в Закарпаття втручанням у внутрішні справи України

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розцінює приїзд міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто в Закарпатську область напередодні позачергових виборів до Верховної Ради як втручання у внутрішні справи України.

"Приїзд на Закарпаття делегацій з Угорщини та голови угорського МЗС Петера Сіярто у розпал гарячої виборчої кампанії є неприкритим втручанням у внутрішні справи України. Це грубе порушення українського законодавства, яке прямо забороняє участь іноземців у передвиборчій агітації, зокрема у публічних заходах. Візит відбувався, незважаючи на наполегливі рекомендації МЗС України утриматися від таких кроків до завершення парламентських виборів", - написала Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За її словами, угорська влада продемонструвала "зневагу до України як партнера, до її суверенітету та законів", а спроби України налагодити діалог "наштовхувалися фактично на мову ультиматумів".

"Ситуація на Закарпатті викликає велике занепокоєння ... Сьогодні ігнорування рівнозначне зраді національних інтересів. У майбутній Верховній Раді докладу всіх зусиль, щоб Закарпаття залишалося у центрі уваги парламенту та уряду", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Раніше, 15 липня, МЗС України висловив занепокоєння нещодавньою зустріччю прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з главою Товариства угорської культури Закарпаття, народним депутатом України з фракції "Блок Петра Порошенка" Василем Брензовичем у Будапешті, низкою візитів у Закарпатську область офіційних осіб Угорщини та публічних заяв агітаційного характеру з боку угорських чиновників на підтримку цього та інших кандидатів на виборах до Верховної Ради 21 липня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ