19:15 18.07.2019

Парубій знову підтвердив Зеленському, що готовий скликати лише позачергову сесію Ради

3 хв читати
Парубій знову підтвердив Зеленському, що готовий скликати лише позачергову сесію Ради

Голова Верховної Ради Андрій Парубій знову заявляє, що готовий невідкладно скликати позачергову сесію парламенту, але не окреме засідання, в зв'язку з чим просить президента України Володимира Зеленського привести свій лист до Верховної Ради у відповідність із законом.

Про це йдеться в тексті відкритого листа Парубія до Зеленського, опублікованого на його сторінці в соцмережі Facebook у відповідь на опублікований раніше лист глави держави спікеру парламенту, в якому той звинуватив його в "злочинній бездіяльності" і нездатності "на самопожертву на благо українського народу".

"Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлене не у відповідності до вимог чинного законодавства ... Якщо Ви дійсно хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог закону і невідкладно передати до Апарату парламенту. І, як я вже зазначав, у найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії", - написав Парубій.

Він підкреслив, що в разі надходження відповідного подання готовий узгодити дату проведення позачергової сесії Верховної Ради і невідкладно підписати розпорядження про її підготовку.

"Щодо самопожертви і перемоги, то необхідно мати достатньо особистих заслуг, щоб апелювати до таких високих якостей. Нагадаю: серед депутатів цього скликання є ветерани АТО, які звільняли з російської окупації українські міста, які проливали свою кров за Україну. Пам'ятайте це", - додав Парубій.

Як повідомлялося, в першому листі Зеленського на ім'я Парубія від 16 липня президент України попросив скликати позачергове пленарне засідання парламенту в четвер, 18 липня, для розгляду внесених главою держави законопроектів: про конфіскацію незаконних активів чиновників, про зміну початку роботи Вищого антикорупційного суду, про відстрочку штрафних санкцій за порушення порядку ввезення автомобілів з іноземними номерами в Україну.

Наступного дня, 17 липня, Парубій заявив, що нині може скликати позачергову сесію парламенту, а не засідання, в зв'язку з чим попросив президента України привести свій лист до Верховної Ради у відповідність із законом. "Скликання такого засідання не передбачене законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання в невідкладних випадках у період між пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради", - пояснив спікер Ради.

18 липня Зеленський направив новий лист Парубію, в якому зазначив, що десята сесія Ради триває до 19 липня і таким чином, відповідно до законодавства, до цієї дати на вимогу визначених Конституцією осіб спікер повинен скликати позачергове засідання Ради. Він також зазначив, що один день роботи Ради коштує платникам податків 13,3 млн грн і звинуватив Парубія в тому, що той "влаштовує собі майже двомісячні канікули до початку першого засідання Верховної Ради України нового скликання".

Своє послання Зеленський супроводив коментарем: "Я не здивований Вашою відмовою скликати позачергове засідання Верховної Ради України. Адже працездатність і перемога - це не найсильніші риси сьогоднішнього парламенту ... Шкода, але ви просто не здатні на самопожертву на благо українського народу. Все, що ви продемонстрували, - це повна байдужість, бездіяльність і неспроможність".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА