07:29 19.07.2019

У Конгресі США підготували нові санкції проти РФ за незаконне утримання екіпажів і кораблів ВМС України

1 хв читати
У Конгресі США підготували нові санкції проти РФ за незаконне утримання екіпажів і кораблів ВМС України

У Конгресі США підготували нові санкції проти Російської Федерації за незаконне утримання екіпажів і кораблів Військово - Морських сил України, повідомляє посольство України в США.

"На розгляд Палати представників винесено двопартійний законопроект, який передбачає введення американських санкцій проти 24 високопосадовців російських спецслужб і наближених до них осіб за незаконне затримання 24 українських моряків і 3 суден українських ВМС поблизу Керченської протоки в листопаді минулого року. У законопроекті сказано, що санкції залишатимуться в силі, поки Росія не звільнить моряків і кораблі", - йдеться в повідомленні, на офіційній сторінці Посольства України в США в соцмережі Фейсбук в п'ятницю.

У спільній заяві з приводу подання законопроекту американські законодавці зазначили, що "міжнародне співтовариство не повинно стояти осторонь, тоді як Росія посилює свою агресію в Європі і світі.

"Цей законопроект - потужне послання українським морякам та їхнім родинам про те, що США не забувають про їх героїчну боротьбу за захист демократичного шляху і суверенітету своєї країни. Закликаємо своїх колег підтримати цей двопартійний законопроект, а Росію негайно звільнити українських моряків", - підкреслили конгресмени.

Співавторами законопроекту є конгресмени-демократи Марсі Каптур та Майкл Квиглі, а також республіканці Енді Харріс і Брайан Фіцпатрик.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА