14:36 19.07.2019

Поліція викликає на допит нардепа Пономарьова у справі про замовників убивства активіста "Сармата"

3 хв читати
Поліція викликає на допит нардепа Пономарьова у справі про замовників убивства активіста "Сармата"

Національна поліція України вручила народному депутату з групи "Воля народу" Олександру Пономарьову повістку на допит у рамках розслідування кримінального провадження щодо замовників убивства активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка (позивний "Сармат").

"Слідчі Головного слідчого управління (ГСУ) Нацполіції України викликали на допит народного депутата України. Сьогодні, 19 липня, йому було вручено повістку", - повідомляє Нацполіція на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За інформацією правоохоронців, слідчі виділили в окреме кримінальне провадження розслідування щодо замовників убивства активіста. "У рамках цього кримінального провадження сьогодні слідчі ГСУ вручили повістку на допит народному депутату України", - сказано в повідомленні.

У поліції нагадали, що 1 липня 2019 року завершено розслідування щодо 11 підозрюваних у вбивстві Олешка. Наразі відбувається ознайомлення підозрюваних із матеріалами кримінального провадження. До 31 липня обвинувальний акт щодо цих підозрюваних буде направлено до суду для розгляду по суті.

У поліції не повідомляють імені викликаного на допит парламентарія, проте адвокат Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook розповів, що мова йде про депутата Олександра Пономарьова.

"Кілька годин тому Національна поліція вручила повістку про виклик на допит народному депутату Олександру Пономарьову як свідку у справі про вбивство активіста Віталія Олешка з позивним "Сармат". Наскільки мені відомо, за однією з версій слідства, Олександр Пономарьов разом з іще одним народним депутатом Сергієм Валентировим (фракція "Блок Петра Порошенка") можуть підозрюватися в причетності до замовлення вбивства Віталія Олешка", - написав Найєм.

Він також оприлюднив у соцмережі відеозапис з моментом вручення повістки про виклик на допит.

"Обидва депутати наразі балотуються у мажоритарних округах у Запоріжжі від партії "Опозиційна платформа - За життя". Олександр Пономарьов, відповідно, у 78-му окрузі, а Сергій Валентиров - у 81-му окрузі", - додав Найєм.

Як повідомлялося, 17 грудня перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін повідомив про затримання в аеропорту Харкова жителя міста Дніпра, якого підозрюють у співучасті у вбивстві Олешка.

"Це 34-річний бізнесмен, уродженець міста Дніпра. Він є власником кількох приватних підприємств. За нашою інформацією, затриманий планував розширення бізнесу в Бердянську", - зазначив Аброськін.

Пізніше Департамент комунікації Нацполіції України поінформував, що найближчим часом затриманому буде оголошено підозру за ч.2 ст.115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Олешка (позивний "Сармат") застрелили з обріза мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного - у Бердянську.

У серпні всім п'ятьом затриманим було оголошено підозру про скоєння за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозру оголошено за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що вбивця Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" й також брав участь в АТО. Ще четверо затриманих є його спільниками з Дніпра та області.

20 серпня Аброськін повідомив, що поліція затримала ще кількох людей, причетних до вбивства Олешка, а п'ятеро раніше затриманих, зокрема й організатор злочину, перебувають під вартою.

15 вересня поліція повідомила про затримання підозрюваного в організації умисного вбивства Олешка.

27 вересня підозрюваний у скоєнні вбивства Олешка зізнався, що скоїв злочин на замовлення власника ресторану "Мохіто" (Бердянськ, Запорізька обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА