15:59 19.07.2019

Червень 2019 року став найспекотнішим у світі за 140 років спостережень

1 хв читати
Червень 2019 року став найспекотнішим у світі за 140 років спостережень

Минулий місяць став найспекотнішим червнем у світі за майже півтора століття, свідчить дослідження Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA).

"Червень цього року став найспекотнішим червнем за 140 років", - йдеться в доповіді відомства.

За його даними, середня температура повітря у світі у червні 2019 року становила 16,4 градуса за Цельсієм, що приблизно на 0,9 градуса Цельсія вище середнього червневого показника з кінця XIX століття.

У дослідженні наголошується, що найсильніше спека в червні відчувалася в деяких районах Європи, Росії, Канади та Південної Америки.

Американські вчені попереджають, що через глобальне потепління температурні рекорди встановлюватимуться і в майбутньому.

"Це не останній рекордно спекотний місяць, який ми побачимо", - сказала метеоролог Кейті Делло агентству Associated Press.

У червні низка країн Європи зіткнувся з аномальною спекою: найбільше вона торкнулася Іспанії та Франції, де влада оголошувала найвищі рівні небезпеки через погоду.

На півдні Франції було встановлено рекорд найвищої температури повітря за всю історію метеоспостережень у країні. Протягом дня в комуні Карпентра в південному департаменті Воклюз повітря прогрілося до 44,3 градуса за Цельсієм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА