16:16 19.07.2019

Суд у Києві продовжив Вишинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці

2 хв читати
Суд у Києві продовжив Вишинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці

Подільський районний суд Києва на засіданні в п'ятницю продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою головному редактору "РІА Новости – Украина" Кирилу Вишинському, обвинуваченому українськими правоохоронцями в державній зраді.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення колегія суддів ухвалила в п'ятницю вдень після повернення з нарадчої кімнати, тим самим задовольнивши клопотання держобвинувачення і відмовивши в задоволенні клопотання про пом'якшення запобіжного заходу з арешту на особисте зобов'язання, поданого раніше захистом Вишинського.

Отже, арешт Вишинського продовжено до 19 вересня без визначення розміру застави.

Суд також призначив наступне засідання у справі щодо головного редактора "РИА Новости – Украина" на 16 вересня.

15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали Вишинського в Києві. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Вишинському оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів подовжував Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

4 березня Вишинського етапували з Херсона до Києва. Відтоді він перебуває в столичному слідчому ізоляторі. У Києві відбуваються засідання суду в його справі.

15 липня судді перенесли засідання Подільського районного суду Києва у справі щодо Вишинського на 19 липня.

Тоді ж прокурор Євген Комаровський заявив журналістам після завершення суду у справі Вишинського, що обвинувачення має намір наполягати на продовженні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно керівника "РИА Новости-Украина" у зв'язку з наявністю ризиків, що той може залишити межі України.

Відповідаючи на запитання про те, чи є ризики того, що після зміни запобіжного заходу Вишинський залишить територію України, він сказав: "На наступному судовому засіданні суд поставить на розгляд учасників процесу питання доцільності продовження запобіжного заходу. Сторона обвинувачення... наполягатиме на наявності ризиків".

"Наразі прокуратура опрацьовує всі правові механізми у разі звільнення обвинуваченого з-під варти або застосування щодо нього застави", - сказав Комаровський.

Він додав, що сторона обвинувачення клопотатиме, що суд має продовжити термін тримання під вартою, "оскільки ризики... наразі існують". За словами прокурора, у слідства є підстави вважати, що Вишинський може переховуватися від органів слідства.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА