07:25 20.07.2019

Правоохоронці в Київській області ліквідували ОЗУ з виробництва і реалізації в Інтернеті психотропів, вилучено близько 100 тис. доз

3 хв читати
Правоохоронці в Київській області ліквідували ОЗУ з виробництва і реалізації в Інтернеті психотропів, вилучено близько 100 тис. доз

Поліція викрила злочинну організацію зі збуту синтетичних "дизайнерських" наркотиків через спеціальний Інтернет-ресурс, затримані 8 членів злочинної організації, повідомили в прес-службі Нацполіції України.

"Правоохоронці ліквідували потужний інтернет-ресурс з продажу наркотиків і вилучили близько 100 тис. доз синтетичних психоактивних речовин. Зокрема, вилучено кілограм концентрату нових психоактивних речовин, з якого можна виготовити 30 кг психотропних речовин, вартістю майже 9 млн грн", - сказано в повідомленні на сайті відомства.

Зазначено, що документування всіх ланок організації тривало більше року. За цей час оперативні працівники встановили тисячі чоловік, які були клієнтами наркоторговців. Серед них - як наркозалежні особи, так і групи оптових реалізаторів психотропних речовин. Зокрема, задокументовано протиправну діяльність 7 регіональних груп наркореалізаторів - клієнтів наркоорганізації, які діяли в різних областях України.

Лідером ОЗУ був 37-річний житель Києва. Він залучив до співпраці свого родича - фахівця в IT-технологіях, який створив спеціальний сайт для реалізації нових психоактивних речовин і канал в популярному месенджері і забезпечував їх постійну роботу і адміністрування.

Глава Департаменту протидії наркозлочинності Андрій Кіхтенко зазначив, що лідер організації налагодив прямі поставки в Україну з Китайської Народної Республіки висококонцентрованих нових психоактивних речовин.

"Для чорнової роботи організатор наркобізнесу наймав осіб, які мають складні життєві обставини", - додали в поліції.

Правоохоронці підкреслили, що всі фігуранти дотримувалися жорсткої конспірації, постійно змінювали місця дислокації і зберігання психоактивних речовин. Для спілкування між членами організації використовувалися канали зв'язку з високим ступенем шифрування.

"Для "відмивання" отриманих від збуту наркозасобів доходів і прикриття своєї протиправної діяльності зловмисники створили кілька комерційних підприємств", - сказано в повідомленні.

В ході фінального етапу спецоперації із затримання членів злочинної організації було проведено 26 обшуків і вилучено майже 100 тис. доз наркотиків і психотропних речовин, понад $ 150 тис., 12 тис. євро і 350 тис. грн. Також вилучено 47 банківських карток, оргтехніку, а також 2 одиниці зброї, 8 автомобілів. Заблоковано роботу Інтернет-ресурсу, за допомогою якого зловмисники здійснювали збут нових психоактивних речовин. Ліквідовано нарколабораторію з виготовлення роздрібних партій психотропних речовин.

Поліцейські затримали всіх вісім членів наркоорганізації. Їм інкримінується причетність до кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307, ч.1 ст.255 КК України. Згідно із законодавством членам організації загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Лідеру і 5 членам ОЗГ судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави загальною сумою майже 65 млн грн. Правоохоронці також перекрили всі джерела фінансування фігурантів, наклавши арешт на їх банківські рахунки.

"Наразі тривають заходи з встановлення інших груп наркоторговців, причетних до ліквідованої організації, а також осіб, які виготовляли концентрат нових психоактивних речовин в КНР", - додали в Нацполіції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА