07:22 23.07.2019

Порошенка повторно викликали на допит до ДБР

4 хв читати
Порошенка повторно викликали на допит до ДБР

П'ятого президента України Петра Порошенка повторно викликали на допит в Державне бюро розслідувань, повідомили в прес-службі відомства.

"Повторно викликали на допит у четвер, 25 липня", - сказали в прес-службі в понеділок увечері.

Як повідомлялося, в травні колишній заступник глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що найближчим часом має намір подати в ДБР заяви про нібито вчинення злочинів Порошенком і його оточенням. Він сказав, що його юристи задокументували понад 10 заяв про нібито злочини. Зокрема, за його словами, йдеться про панамські офшори, розкрадання в армії, а також оборонне замовлення "Кузні на Рибальському".

11 липня в ДБР повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що детективи на 17 липня викликають на допит п'ятого президента України.

12 липня прес-служба "Євросолідарності" повідомила, що Порошенко станом на цей день не отримував повісток від будь-яких слідчих органів.

Того ж дня прес-служба партії повідомила, що її лідер Порошенко 17 липня здійснить візит до Страсбурга (Франція), де в той час Європейський парламент обиратиме керівництво Європейського Союзу. Згідно з інформацією, він отримав спеціальне запрошення провести низку міжнародних зустрічей, які готувалися заздалегідь.

"В ході зустрічей з новообраними членами Європарламенту та іншими політичними лідерами п'ятий президент України має намір обговорити питання продовження санкційної політики Євросоюзу стосовно Російської Федерації, а також питання про необхідність формування розширеної спеціальної спостережної комісії ЕП, яка буде займатися моніторингом порушення прав кримських татар в окупованому Криму", - пояснила прес-служба, додавши, що з 22 липня Порошенко буде в Києві.

Сам Порошенко дав зрозуміти, що не збирається 17 липня на допит до Державного бюро розслідувань, про що не отримував повістки, і буде цього дня в Страсбурзі. "Заздалегідь повідомляю, що я планую 17-го бути в Страсбурзі, оскільки там в цей день пройде перше засідання Європарламенту, будуть обиратися керівництво Євроради, Єврокомісії, Європарламенту", - сказав Порошенко в ефірі телеканалу "Україна".

16 липня адвокат Порошенко, керуючий партнер адвокатського об'єднання "Головань і партнери" Ігор Головань заявив, що особисто надіслав до Державного бюро розслідувань документ про те, що його клієнт досі не отримав повістку на допит до ДБР на 17 липня, повідомив про неможливість Порошенка з'явитися до слідчого до 21 липня, а також запропонував призначити слідчі дії після цієї дати.

У своєму блозі на сайті інтернет-видання "Українська правда" у вівторок ввечері Головань прокоментував зроблену раніше цього дня заяву директора ДБР Романа Труби про те, що в Бюро не володіють інформацією щодо того, що Порошенко не прийде на допит 17 липня і чекають його для проведення слідчих дій.

"Схоже директор ДБР пан Роман Труба дійсно не володіє ситуацією в очолюваному ним центральному органі виконавчої влади ... а тому численні публічні заяви про те, що Петро Порошенко ніяких викликів на допит не отримував, пройшли повз нього. Але сьогодні ДБР отримало документ, де все пояснюється ", - написав адвокат.

Тут же Головань опублікував фотокопію документа, спрямованого ним до ДБР 16 липня, в якому серед іншого стверджується, що Порошенко станом на цей день не отримав повістку на допит до ДБР на 17 липня, як про те повідомляють ЗМІ з посиланням на Трубу.

"Останнім часом в мережі інтернет поширюється інформація про те, що мій клієнт Петро Порошенко нібито викликаний на допит в якості свідка. Однак на сьогодні Петро Олексійович Порошенко ніяких повісток про виклик на допит не отримував, про можливі виклики слідчі не повідомляють", - йдеться в документі.

У цьому ключі адвокат звернувся до слідчого ДБР направляти виклик його клієнта на допит згідно з визначеним законодавством способом.

Окремо в документі Головань просить ДБР взяти до уваги участь Порошенка у виборчій компанії на позачергових парламентських виборах, внаслідок чого він не може прибути на процесуальні дії до 21 липня.

"Якщо слідчий вважає за необхідне викликати Петра Порошенка для проведення слідчих (процесуальних) дій, прошу призначити такі дії після 21 липня", - сказано в документі.

У вівторок ввечері в ефірі радіо "Новий час" директор ДБР заявив, що в Бюро не володіють інформацією про те, що Порошенко не прийде на допит 17 липня і чекають його для проведення слідчих дій. "Щодо виклику на допит Порошенка ... наразі слідчі ДБР не володіють інформацією про те, що він не прийде на допит", - сказав Труба. Як наслідок, зазначив він, в Бюро сподіваються, що Порошенко прийде на допит в середу, 17 липня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА