07:49 23.07.2019

США створюють коаліцію для патрулювання Ормузької протоки

2 хв читати
США створюють коаліцію для патрулювання Ормузької протоки

Держсекретар США Майк Помпео підтвердив, що США створюють коаліцію з патрулювання Ормузької протоки, в якій братимуть участь країни з усього світу.

"Ми створюємо коаліцію, яка буде патрулювати Ормузьку протоку, щоб тримати ці морські шляхи відкритими", - заявив Помпео в інтерв'ю телекомпанії WFTV 9.

"У ній братимуть участь країни з усього світу", - уточнив він.

Держсекретар США зазначив, що Вашингтон не хоче війни з Іраном, а бажає, щоб Тегеран змінив свою поведінку.

"Президент чітко дав зрозуміти: ми не хочемо війни з Іраном. Ми просто хочемо, щоб вони припинили займатися терористичною діяльністю по всьому світу. Вони не можуть продовжувати будувати свою програму ядерної зброї", - сказав Помпео.

Він також нагадав, що президент США Дональд Трамп готовий зустрітися з лідерами Ірану.

"Дійсно, президент сказав, що він щасливий поговорити з аятолою, керівництвом Ірану телефоном, без будь-яких попередніх умов. Президент твердо переконаний, що говорити і мати ці дипломатичні обміни, щоб уникнути військового конфлікту, є метою", - заявив держсекретар.

Раніше повідомлялося, що Вашингтон і його союзники обговорюють можливість бойового супроводу для танкерів, що проходять через акваторію Перської затоки.

Голова об'єднаного комітету начальників штабів (ОКНШ) Джозеф Данфорд, зокрема, заявляв, що США працюють над формуванням військової коаліції для захисту комерційного судноплавства біля берегів Ірану і Ємену на тлі підвищеної напруженості в регіоні після нападів на нафтові танкери в затоці Омана.

США поклали відповідальність за всі ці інциденти на Іран.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА