Події

Росія зберігає намір втручатися у вибори в США, - директор ФБР

Росія зберігає намір втручатися у вибори в США і продовжує такі спроби через кампанії впливу за кордоном, заявив в юридичному комітеті Сенату Конгресу США директор ФБР Крістофер Рей.

Він сказав це, відповідаючи на відповідне запитання сенатора Ліндсі Грема.

На питання, невже всі санкції та інші спроби покінчити з цим втручанням, не спрацювали, директор ФБР відповів, що, на його думку, поки Росію не зупинити, ніщо інше її не спинить від втручання.

За словами глави ФБР, у його спецслужби є значні ресурси, призначені для боротьби з іноземним втручанням у майбутні вибори і попросити у Конгресу йому більше нічого.

Незабаром після призначення директором ФБР в 2017 році Рей створив спецпідрозділ з боротьби з іноземним впливом, в якому зібрав ресурси з усієї спецслужби для протистояння спробам дезінформувати американських виборців в інтернеті, нагадує CNN.

24 липня перед конгресменами має виступити колишній спецпрокурор Роберт Мюллер, який проводив розслідування щодо втручання в президентські вибори 2016 року. Він дійшов висновку, що Дональд Трамп не був у змові з Москвою, але Москва намагалася втрутитися за допомогою хакерських атак на американські ресурси і кампаній інтернет-тролів з дезінформації та поділу американського суспільства.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ