Події

В Обухові голоси виборців рахували в кафе

Слідчі Обухівського відділу поліції (Київська область) відкрили кримінальне провадження за фактом фальсифікації виборчих документів у місті.

Як повідомляє відділ комунікації поліції в Київській області в середу, повідомлення про правопорушення надійшло правоохоронцям від представника Громадянської мережі "ОПОРА", після чого на місце прибула слідчо-оперативна група.

"Встановлено, що близько 18-ї години голова однієї з дільничних виборчих комісій разом із секретарем складали протоколи дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців по багатомандатному виборчому округу не на засіданні виборчої комісії, як це передбачено чинним законодавством, а в приміщенні кафе будинку культури міста Обухова. Поліція на місці задокументувала протиправну діяльність співробітників виборчої комісії та вилучила у них як речові докази протоколи підрахунку голосів", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 158 Кримінального кодексу (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців), триває слідство. Стаття передбачає ув’язнення від п’яти до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном від одного до трьох років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ