Події

Мін’юст США розпочне антимонопольне розслідування в ІТ-секторі

Міністерство юстиції США підтвердило чутки, що ширилися останні два місяці, про початок розслідування на предмет порушення антимонопольного законодавства найбільшими компаніями, що працюють у сфері інформаційних технологій.

У прес-релізі Мін’юсту не названо конкретні компанії, проте зазначено, що йдеться про пошукові системи, соціальні мережі та онлайн-ритейлерів. Світовими лідерами в цих сферах є Google, Facebook та Amazon.

"За відсутності дисципліни, викликаної гідною конкуренцією на ринку, цифрові платформи можуть діяти всупереч інтересам споживачів", - заявив голова антимонопольного відділу Мін’юсту Макан Далрагім.

Раніше джерела повідомляли, що Федеральна торгова комісія (FTC) США домовилася з міністерством юстиції про те, що вона очолить розслідування стосовно Facebook, а Мін’юст відіграє провідну роль у виявленні порушень конкуренції з боку Alphabet Inc., материнської структури Google.

Отже, є ймовірність, що деякі компанії стануть мішенню одразу для обох відомств, пише The Wall Street Journal.

Акції Apple під час електронних торгів у середу дешевшають на 0,4%, Amazon - на 1,1%, Alphabet - на 1%, Facebook - на 1,7%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ