13:20 12.08.2019

Зеленський рекомендує звільнитися главам ГУ Нацполіції та УСБУ в Житомирській області через нелегальний видобуток бурштину

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський рекомендує написати заяви про звільнення керівників Головного управління Національної поліції та УСБУ в Житомирській області через ситуацію з нелегальним видобутком бурштину.

"Я вам не вірю, я розмовлятиму з керівником, і я вам теж дуже рекомендую залишити вашу посаду. Розмовлятиму з паном Аваковим (міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - ІФ), із паном Князєвим (глава Нацполіції Сергій Князєв - ІФ)... Я не вірю вам, бо за чотири роки ви говорите, що ви припинили (нелегальний видобуток бурштину в області - ІФ), а в нас є економічні висновки: що ви тут припинили, хто припинив? (...) Може, ви ... в схемі не були, але ви не можете нічого зробити з "піратами бурштиновими" Житомирщини", - сказав Зеленський главі ГУ Нацполіції Житомирської області під час робочої поїздки в понеділок на Житомирщину.

Звертаючись до глави УСБУ області, президент вказав, як працюють із бурштином представники Служби безпеки.

"А ви знаєте, що Служба безпеки України теж у цій схемі? ... Як вони працюють із бурштином, якщо не за схемою, як? ... Ми замінимо главу СБУ Житомирської області. Я хотів би, щоб пан Іван Геннадійович Баканов (в.о. глави СБУ - ІФ) розглянув іншу кандидатуру", - зазначив глава держави.

Він також запропонував Князєву звільнити керівників районних відділів Нацполіції Олевського та Овруцького районів області.

"У цій схемі і Нацполіція, і СБУ, і інші. Я так розумію, що якщо ми говоримо про Житомирську область - це Олевський та Овруцький райони ... Керівників райвідділів поліції, я вас дуже прошу звільнити", - сказав Зеленський, звертаючись до глави Нацполіції України.

За словами президента, проблема нелегального видобутку бурштину в Україні "набула масштабу екологічного лиха".

"Справді, тисячі гектарів лісових земель перетворилися на пустелю ... Ми сьогодні облетіли все й усе це бачили. Ми розуміємо, що люди полюють там на бурштин, ми розуміємо, що це реальна війна, інакше не можу про це сказати, війна з державою кримінальних авторитетів, яких прикривали і поліція, і СБУ, і прокуратура", - сказав Зеленський.

Він також запропонував піти у відставку начальнику обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Ми почнемо працювати щодо всіх прізвищ у цих трьох областях (Волинській, Рівненській та Житомирській - ІФ), щоб вони збирали свої речі та змінили адресу свого існування, змінили країну свого життя", - заявив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА