08:02 14.08.2019

Суд визнав протиправним звільнення директора теруправління ДБР в Полтаві і поновив його на посаді

2 хв читати
Суд визнав протиправним звільнення директора теруправління ДБР в Полтаві і поновив його на посаді

Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов екс-директора територіального управління Державного бюро розслідувань в Полтаві Володимира Тимошка до директора ДБР Романа Труби і визнав протиправним наказ про звільнення Тимошка з посади.

"Визнати протиправним та скасувати наказ про звільнення ... від 28.05.2019 р. Відновити (Тимошка - ІФ) на посаді директора територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтава", - йдеться в рішенні, опублікованому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Тимошко також вимагав зобов'язати Трубу утриматися від прийняття рішення (шляхом видання наказів, розпоряджень тощо - ІФ), про звільнення його (Тимошка - ІФ) з посади директора теруправління ДБР, без узгодження такого рішення з першим заступником і заступником директора Державного бюро розслідувань. Але в задоволенні цієї частини вимог суд відмовив.

Справа розглядалася за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Рішення Харківського окружного адміністративного суду було прийнято 8 серпня. 12 серпня його текст був опублікований на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

На рішення може бути подана апеляція протягом 30 днів з дня його проголошення. Разом з тим суд наказав допустити до негайного виконання рішення в частині поновлення Тимошка на посаді.

Як повідомлялося, в кінці травня Роман Труба звільнив трьох керівників підрозділів центрального апарату та керівника територіального управління, розташованого в Полтаві Володимира Тимошка.

У зв'язку з цим народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко направив заяви генеральному прокурору України Юрію Луценку та керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокурати (САП) Назару Холодницькому з проханням перевірити законність дій Труби.

3 червня речник Генпрокуратури Андрій Лисенко повідомив, що до відомства надійшла заява від секретаря і голови Ради громадського контролю при ДБР про вчинення кримінальних злочинів директором Держбюро розслідувань Романом Трубою. Зокрема, за словами заявників, йдеться про навмисне невиконання рішення суду, яке набрало законної сили, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 3 ст. 382 КК України); службової недбалості (ч.1 ст.367 КК України); зловживанні владою або службовим становищем (ч.1 ст.364 КК України); розголошенні даних попереднього розслідування (ч.2 ст.387 КК України)". Речник Генпрокуратури додав, що за інформацією, викладеною в зверненні, Генпрокуратура України 3 червня в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесла відомості про вчинення директором ДБР кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.382 КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА