10:25 14.08.2019

Москва розмістила в Криму ескадрилью розвідувальних безпілотників "Форпост"

2 хв читати
Москва розмістила в Криму ескадрилью розвідувальних безпілотників "Форпост"

Ескадрилью безпілотників "Форпост" для розвідки і цілевказівки розміщено на Чорноморському флоті в Криму, пише в середу газета "Известия".

"Окрема ескадрилья далеких безпілотників "Форпост" увійшла до складу 318-го змішаного авіаційного полку ЧФ навесні нинішнього року", - повідомило видання з посиланням на головний штаб Військово-морського флоту (ВМФ) РФ.

За даними газети, розміщені поблизу Севастополя безпілотники зможуть вести розвідку й давати цілевказівки ракетним системам кораблів, береговим комплексам "Бастіон" та артилерії.

"Ефективність нового підрозділу було перевірено під час недавніх флотських навчань. Досвід застосування дронів визнали успішним. Надалі на озброєння ЧФ надійде модернізована версія безпілотника "Форпост-М", - сказали "Известиям" у штабі ВМФ.

Раніше повідомлялося, що тактичний безпілотник "Форпост" представляє собою ліцензійну копію ізраїльського Searcher MkII, котрий збирають на Уральському заводі цивільної авіації (УЗЦА) з 2010 року. До 2018 року у російської армії було близько 30 комплексів "Форпост", зібраних з імпортних комплектувальних. Планувалося, що з 2019 року Міноборони Росії почне отримувати повністю локалізовані машини, до того ж модернізовані з урахуванням бойового досвіду в Сирії - "Форпост-М".

Розвідувальний безпілотний комплекс "Форпост" включає в себе три літаки і наземну станцію управління. Маса одного літака становить 500 кг, корисне навантаження - 100 кг, запас палива - 99 кг. Безпілотник може розганятися до 200 км/год, здатний здійснювати розвідку з висоти 5 км протягом 16 годин на відстані до 400 км.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА