12:41 14.08.2019

УАПЦ припинила існування - публікація в офіційній пресі

2 хв читати
УАПЦ припинила існування - публікація в офіційній пресі

Повідомлення про припинення існування Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) опубліковано в парламентській газеті "Голос України" від 14 серпня.

"29 липня 2019 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських об'єднань внесено запис про припинення існування релігійної організації "Патріархія Української автокефальної православної церкви" шляхом реорганізації, а саме: шляхом приєднання до релігійної організації "Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України)", - йдеться в повідомленні.

З огляду на ухвалене рішення всі довіреності, видані на представництво інтересів "Патріархії УАПЦ" до 29 липня включно, відкликано. Повноваження щодо управління справами юридичної особи передано ліквідаційній комісії. Членами ліквідаційної комісії визначено Павла Семанчука, Віталія Даньчака, Василя Шлапака, Шлапака обрано головою комісії.

Термін заявлення вимог кредиторами зазначено до 3 жовтня поточного року, вимоги кредиторів приймаються шляхом направлення письмових повідомлень за адресою: 01601, м. Київ, вул. Трьохсвятительска, 6.

Як повідомлялося 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому було створено Православну церкву України, її очолив митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Перед Об'єднавчим собором відбувся помісний собор, Українська православна церква Київського патріархату та УАПЦ ухвалили рішення про ліквідацію. До новоствореної церкви також приєдналися кілька ієрархів УПЦ (МП).

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію. 3 лютого відбулася його інтронізація. 30 січня 2019 року було створено Київську митрополію Української православної церкви (Православної церкви України).

УАПЦ було створено в 1919 році, вона існувала в УРСР до 1937 року, потім існувала в 1942-44 рр. як архиєпархія Польської православної церкви і була відновлена в 1990 році, об'єднавши близько 1,2 тис. парафій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА