Події

У британській поліції заявляють про виявлення слідів "Новачка" у крові ще одного поліцейського

Британська поліція повідомила, що минулого року виявила сліди нервовопаралітичної речовини "Новачок" в крові у ще одного поліцейського, який брав участь в операції в Солсбері після отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

"Детективи з контртерористичного підрозділу поліції, які розслідують атаку із застосуванням "Новачка" в Солсбері, підтвердили, що сліди нервовопаралітичної речовини було виявлено в зразках крові, які було взято в іншого співробітника поліції тоді (коли сталося отруєння - ІФ)", - йдеться в повідомленні британської поліції, оприлюдненому в четвер.

Згідно з повідомленням, йдеться про співробітника поліції графства Вілтшир, чиє ім'я не називається.

"У співробітника поліції тоді, коли стався інцидент, проявилися ознаки, які вказували на те, що він піддався впливу дуже невеликої кількості "Новачка", - зазначили в поліції.

Поліцейський успішно пройшов курс лікування після того, що сталося, і незабаром повернувся на роботу, йдеться в повідомленні.

Отже, за даними британських слідчих, від впливу "Новачка" постраждали загалом двоє поліцейських.

У британській поліції нагадали, що раніше під час судово-медичних експертиз було виявлено, що Сергій і Юлія Скрипалі, а також поліцейський Нік Бейлі зазнали впливу нервовопаралітичної речовини в Солсбері.

4 березня 2018 року Сергія та Юлію Скрипаль було виявлено без свідомості в Солсбері. Згодом британські слідчі дійшли висновку, що Скрипалі постраждали від нервовопаралітичної отруйної речовини, названої "Новачок" (А-234). Висновки британців підтвердила комісія Організації із заборони хімічної зброї. Відповідальність за замах на Скрипалів британська влада поклала на Росію

У 2006 році Сергія Скрипаля було засуджено в Росії до 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь британської розвідки. У 2010 році його помилували для обміну розвідниками між Росією і США, коли до РФ передали десятьох осіб, включаючи Ганну Чапман, Велика Британія надала Скрипалю притулок і громадянство.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ