Події

ДБР відкрило справу за фактом можливого приховання поліцейськими відомостей про підготовку вбивства ветерана АТО Олешка

 Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження за фактом можливих неправомірних дій поліцейських, які могли знати про підготовку вбивства бердянського активіста, ветерана АТО Віталія Олешка (позивний "Сармат").

"Сьогодні відкрили кримінальне провадження за фактом можливих неправомірних дій поліцейських, які, ймовірно, знали про підготовку вбивства Віталія Олешка (позивний "Сармат") - громадського активіста і ветерана АТО, однак приховали цей факт і не попередили його", - написала перший заступник директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

За її даними, кримінальне провадження зареєстровано за фактом приховування особливо тяжкого злочину (ст. 396 Кримінального кодексу України) і зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364).

Варченко зазначила, що під час досудового розслідування слідчим необхідно з'ясувати, чи справді співробітники Національної поліції знали про підготовку вбивства активіста. "Про це можуть свідчити записи телефонних розмов підозрюваних у вбивстві, які були у розпорядженні правоохоронців. Проте вони не вжили передбачених законодавством заходів, аби запобігти цьому злочину", - зазначила вона.

Як повідомлялося, Олешка (позивний "Сармат") застрелили з обріза мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного - у Бердянську. У серпні всім п'ятьом затриманим було оголошено підозру про вчинення за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства.

Пізніше стало відомо, що поліція затримала ще кількох людей, причетних до вбивства Олешка.

15 вересня поліція повідомила про затримання підозрюваного в організації умисного вбивства Олешка.

27 вересня підозрюваний у скоєнні вбивства Олешка зізнався, що скоїв злочин на замовлення власника ресторану в Бердянську.

1 липня 2019 року завершено розслідування щодо 11 підозрюваних у вбивстві Олешка. Наприкінці липня Бердянський міськрайонний суд розпочав судове слухання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ