20:00 16.08.2019

У Фінляндії двох естонців обвинуватили у відмиванні понад 100 млн євро російського ОЗУ

1 хв читати
У Фінляндії двох естонців обвинуватили у відмиванні понад 100 млн євро російського ОЗУ

Російське організоване злочинне угруповання за допомогою естонських поплічників відмило через фінську будівельну HTR Talonrakennus Oy понад 100 млн євро, стверджують фінські ЗМІ.

Як повідомив у п'ятницю портал телерадіомовлення Фінляндії Yle з посиланням на дані поліції, двом естонцям пред'явлені обвинувачення у відмиванні злочинних грошей на 130-140 млн євро.

За інформацією порталу, відмиванням займалося російське організоване злочинне угруповання, однак її учасників не вдалося притягнути в Фінляндії до відповідальності.

Центральна кримінальна поліція почала розслідувати справу в 2014 році. Під підозру потрапила діяльність фінської будівельної фірми HTR Talonrakennus Oy.

За словами інспектора кримінальної поліції Ярмо Койстінена (Jarmo Koistinen), "йдеться, судячи з усього, про найбільший в історії Фінляндії випадок відмивання грошей".

Компанією управляли двоє естонців. У 2014 році на рахунки фірми в банках Nordea і Danske Bank усього за кілька місяців було перераховано понад 6,5 млрд рублів, що відповідало близько 140 млн євро.

"Заяву про підозрілі перекази поліція отримала від банків", - повідомив Койстінен.

Обвинувачені естонці заперечують свою провину. На допитах у поліції вони розповіли, що гроші пов'язані з проектом будівництва доріг в Карелії.

Слідство виявило, що гроші належать підставним російським компаніям і взяті з банків, які були в Росії закриті за підозрою у відмиванні грошей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА