12:31 17.08.2019

Засідання суду щодо виправлення технічних помилок в ухвалі про арешт Гримчака розпочалося із запізненням на дві години

2 хв читати
Засідання суду щодо виправлення технічних помилок в ухвалі про арешт Гримчака розпочалося із запізненням на дві години

Засідання з розгляду клопотання прокурорів про виправлення технічних помилок в ухвалі Деснянського районного суду Чернігова про арешт заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака (з альтернативою застави), призначене на 10 ранку суботи, вчасно не розпочалося через відсутність слідчого судді Наталії Лямзіної.

"На 10 годину було призначено засідання, на якому суддя мала розглянути клопотання про виправлення технічних помилок. Але поки що засідання немає, оскільки суддя не прийшла", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Гримчака Тетяна Матяш.

Вона додала, що всі учасники процесу перебувають на місці, зокрема Гримчак.

За словами адвоката, її підзахисний провів частину ночі в суді, а потім був доставлений в ізолятор тимчасового утримання (ІТУ), звідки його і привезли знову в суд.

Щодо розгляду клопотання про відведення судді Лямзіної, то, за словами адвоката, рішення щодо відведення ще немає.

Станом на 12.10 суддя прибула до зали засідання, розпочалося судове слухання.

Як повідомлялося, ввечері 16 серпня Деснянський районний суд Чернігова обрав Гримчаку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 6 млн грн.

Адвокат Гримчака Матяш після оголошення рішення заявила, що слідчий суддя Лямзіна під час оголошення йому запобіжного заходу називала його Юрієм Михайловичем, хоча по батькові її підзахисний – Миколайович. Таким чином, за словами адвоката, суд призначив арешт іншому Гримчаку, а її підзахисний запобіжного заходу не має. Матяш наполягає на тому, що для виправлення технічних помилок в рішенні суду потрібно проводити нове судове засідання.

Гримчака та його помічника Овдієнка затримали ввечері 14 серпня. 15 серпня їм оголосили про підозру у скоєнні злочину за ч.4. ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах).

За даними слідства, ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі. Їх викрили та затримали після одержання частини неправомірної вигоди розміром $480 тис.

Як пояснив керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, можливий злочин, скоєний Гримчаком, був виявлений під час розслідування провадження про напад на активістку Тетяну Чорновіл (нині народний депутат), але не має стосунку до того злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА