11:13 20.08.2019

Суд заочно заарештував екс-міністра доходів і зборів Клименка - Генпрокуратура

2 хв читати
Суд заочно заарештував екс-міністра доходів і зборів Клименка - Генпрокуратура

Печерський районний суд м. Києва заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому міністру доходів і зборів України Олександру Клименку, підозрюваному в махінаціях із відшкодуванням ПДВ і в заволодінні коштами держбюджету на загальну суму 3,1 млрд грн.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Генеральної прокуратури України, таке рішення суд ухвалив 19 серпня за клопотанням Головної військової прокуратури Генпрокуратури.

За інформацією правоохоронців, Головна військова прокуратура 21 квітня 2017 завершила спеціальне досудове розслідування (заочне розслідування) кримінального провадження за підозрою колишнього голови Державної податкової служби України (міністра доходів і зборів України) у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації); ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем); ч.4 ст.28, ч.1 ст.366 (службове підроблення); ч.4 ст.28, ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

"Зазначена особа підозрюється в участі у скоєнні злочинною організацією особливо тяжкого злочину проти державної власності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в особливо великих розмірах, та злочину невеликої тяжкості у сфері службової діяльності", - повідомляє Генпрокуратура.

Розслідування встановило, що екс-міністр у період 2012-2013 років, перебуваючи у складі очолюваної колишнім президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн, тобто в особливо великому розмірі, шляхом незаконного відшкодування з державного бюджету України ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

"Звертаємо увагу, що з метою затягування та зриву судового процесу адвокати підозрюваного вкотре самоусунулися від захисту підозрюваного та жодного разу не з’явилися на судове засідання для захисту інтересів свого клієнта. З метою дотримання прав підозрюваного і як того вимагає КПК України, суд залучив адвоката з центру надання безоплатної вторинної правової допомоги", - зазначено в повідомленні Генпрокуратури.

Як повідомлялося, в серпні 2018 року Головна військова прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні стосовно 30 підозрюваних - фігурантів у схемі Клименка, обвинувальні вироки винесено стосовно двох екс-чиновників.

У жовтні 2018 року суд ухвалив рішення про процедуру заочного розслідування стосовно самого Клименка. Обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні було направлено до суду для розгляду по суті 14 березня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА